Bröderna Lundqvist firade VM-guld tillsammans: ”Extra känslosamt”

2:45 min

Joel och Henrik Lundqvist hade inte spelat tillsammans på tolv år innan ishockey-VM. I kväll fick de fira ett VM-guld tillsammans. 

– Det blir så klart extra känslosamt, säger Joel Lundqvist till Radiosporten.

Tusentals människor var på plats på Sergels tog för att fira de svenska guldhjältarna som var tillbaka i Sverige i dag.

– Man inser att det är så små saker som ska stämma för att man ska gå hela vägen. Vi gav verkligen allt vi hade och det räckte hela vägen den här gången. Vi ville det som himla mycket och det är skönt när det ger betalt, säger Henrik Lundqvist till Radiosporten.

Guldet var Henrik Lundqvist första i VM medan brorsan Joel har bärgat tre.

– Brorsan har ju haft två några år nu och man ville ju in i den klubben och få en egen guldmedalj. Det var målet och drömmen när jag kom till Tyskland så det är otroligt skönt att vi klarade av det och på sättet vi gör det, säger Henrik Lundqvist.

Bröderna hade inte spelat ihop på tolv år när Henrik Lundqvist anslöt till VM-truppen efter New Yorks uttåg ur NHL-slutspelet.

– Jag är jätteglad och stolt för egen del men också för hans skull. Det var skönt att han ville komma och att han kände sig fräsch och kunde finnas där för laget när vi behövde honom, en skön känsla, säger Joel Lundqvist som medger att det är extra stort att fira guldet tillsammans med Henke.

– Det blir extra känslosamt, helt klart. Man minns ju när man följde Tre Kronor som grabb och att nu få stå tillsammans och vinna ett VM-guld är en häftig känsla.