Malmö

Åtta veckor med Sommarscen

4:36 min

Idag släpps programmet för Sommarscen Malmö 2017. Det handlar om åtta veckor av sommaraktiviteter och föreställningar runt om i Malmö.

Vid Paulibron i Malmö finns en ny scen på en flotte. Totalt är det 48 olika scener som är aktuella. Största utbudet finns på Sommarscen i Pildammsteatern.

– Vi är stolta över att vi har så många internationella artister. I år är artister från 30 länder på plats, säger Anna Novovic, konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö.

Många äldre minns folklustspelet som brukade spelas på Pildammsteatern.

– Även folkliga komedin är tillbaka. Dan Kandell har skrivit och regisserat Ett odjur till hembiträde, en komedi i fyrtiotalsmiljö med musikaliska örhängen och förvecklingar, säger Anna Novovic,

One Malmö är ett nytt koncept som hyllar hip-hopen både från Malmö och nationellt. Zako, känd bland annat för Krigaren är en av artisterna som kommer att höras.

En ny scen finns utanför Malmö opera, i vad som kallas Teaterparken.   

– Där kommer Operaverkstaden tillsammans med Drömmarnas hus att skapa en föreställning som baseras på Ovidius berättelser. Det blir amatörer barn och ungdomar och professionella från Operaverkstaden, säger Anna Novovic.

Det blir i år 160 punkter. Det byggs ingen scen på Hedman ska gården, men det blir fler spelplatser runt om i Malmös ytterområden, i Rosengård, Oxie, Videdal, Kroksbäck Lindängen och Kirseberg.

Jazzstjärnan Rigmor Gustavsson som lätt skulle kunna fylla Pildammsteatern får spela på annan plats.

– Vi väljer att placera henne på platser som Videdalsparken och Käglinge rekreationsområde, som är väldigt fina platser och vi tror att hon kan dra människor dit, säger Anna Novovic.