Uefa-ordförande: ”Inte tid att fira nu”

2:23 min

I morgon väntar Europa League-final i Stockholm – bara två dygn efter bombattacken i Manchester. Med anledning av det kommer Uefa att göra ändringar i sitt arrangemang.

– Showen kommer inte att bli av, det är inte tid att fira nu. Vi ska visa respekt och solidaritet, säger Uefas ordförande Aleksander Ceferin som Radiosporten har träffat exklusivt.

Sent i går kom uppgifter om en bombattack på en konsert i Manchester och under dagen har naturligtvis säkerheten inför morgondagens final i Europa League prioriterats.

– Situationen var spänd redan innan så allt var förberett men du är det till och med mer förberedelser. Men vi är säkra på att allt kommer att gå bra under matchen så att folk kan komma, säger Ceferin som nyligen blev vald till ordförande och inte hunnit göra särskilt många längre intervjuer än.

Lyssna på hela intervjun med Ceferin i ljudklippet under artikeln

Med anledning av attentatet träffade Uefa de båda finallagen, Manchester United och Ajax, under eftermiddagen. Men att skjuta upp matchen var det aldrig tal om.

– Nej, vi höll alla med om att de här fega attackerna inte får stoppa oss från att spela fotboll, säger Ceferin.

Flera idrottsevenemang har varit måltavlor för attentat de senaste åren, bland annat matcher i Belgien och Tyskland samt Stad de France där en attack skedde utanför arenan 2015.

– Vi jobbar mer med säkerheten nu. Men det handlar inte bara om fotbollsmatcher, situationen i Europa är ganska farlig och vi måste vara beredda. Samtidigt får vi inte vara rädda, vi ska vara oss själva och fortsätta att leva våra liv.