Bundsen siktar mot nionde SM-guldet

3:34 min

På lördag kan Johanna Bundsen ta sitt nionde SM-guld med Sävehof. Men kanske blir det i så fall det sista? Nästa säsong väntar proffsäventyr i Köpenhamn i den danska ligan.

– Jättekul att ha åtta raka SM-guld med möjlighet att ta ett nionde. Men det är långt kvar. En hel match, 60 minuter. Det gäller att vi är på tå och gör en go match helt enkelt, säger Johanna Bundsen.

Den 25-åriga målvakten avslutar sin tid i Sävehof med SM-final nummer nio i följd – till hösten flyttar hon till Danmark för spel med Köpenhamn i den högsta ligan.

– Nu känns det som rätt steg att ta, komma ut till en annan liga och möta lite andra spelare. Men sen kommer man kanske tillbaka för att avsluta karriären på ett bra sätt, säger Bundsen.

Vad med Köpenhamn lockade?

– Det känns som ett bra lag. Jag är också väldigt hemmakär och det är smidigt att ta sig hem. Sen har de visionen att vara med i toppen i Europa och den vägen vill jag vara med på.

Men först väntar alltså SM-final mot H65 Höör i Malmö på lördag. Drömmen är naturligtvis att avsluta sejouren i Sävehof med ett nionde SM-guld.

– Jag hoppas att vi har gjort en fantastisk match hela laget och står där med SM-bucklan och jublar.

Hur mår Johanna Bundsen då?

– Förhoppningsvis är hon väldigt glad och trött.