Så mycket kostade Sirius Gävleflytt

1:56 min

Nu har det klarnat vad Sirius flyttade match till Gävle kostade klubben i förlorade intäkter och extra kostnader. Förhandlingar pågår nu mellan kommunen och Sirius om en eventuell kompensation.

På grund av att Studenternas gräs underkändes av Svenska fotbollförbundet flyttades Sirius hemmamatch mot Kalmar till Gävle. Nu finns det siffror på vad flytten kostade Sirius.

Klubben har skickat in ett underlag till kommunen där man räknar med en hemmapublik på 6 000 åskådare mot Kalmar (om matchen spelats i Uppsala).

Till Gavlevallen kom cirka 1 000 personer och Sirius räknar, med hänsyn taget till förköp med mera, med ett publiktapp på 4 000 personer.

Det tillsammans med minskad försäljning, ökade kostnader för VIP och extra personalkostnader gör att klubben gått miste om totalt 874 960 kronor. Pengar som klubben räknat med att ha fått in om klubben fått klartecken att spela hemma på Studenternas.

Vad skulle det innebära om ni inte skulle få de här pengarna av kommunen?

– Det innebär att vi får vrida på kronorna ännu mer, säger Michael Lundgren som är klubbchef i Sirius.

Kommunen har ansvar för att Studenternas arena och det är alltså därför klubben vänt sig till kommunen.

Josefine Åhrman är avdelningschef för idrott och fritid vid Uppsala kommun:

– Från kommunens sida är vi noga med att arbeta nära Sirius för att lösa frågorna så smidigt som möjligt. Sen får vi se vad vi landar i det här fallet, säger Josefine Åhrman.