The Mauler: ”Här för att vinna”

2:28 min

I Stockholm för två och ett halvt år sen blev Alexander ”The Mauler” Gustafsson knockad efter bara två minuter. På söndag får han chans till upprättelse när han möter Glover Teixeira inför hemmapublik.

Den 24 januari 2015 var Alexander Gustafsson senast i Sverige för en match i lätt tungvikt. Det blev förlust mot amerikanen Anthony Johnson som knockade svensken efter två minuter och 15 sekunder.

– Jag har lärt mig av den matchen, jag är här för att stanna och för att vinna. Jag känner mig avslappnad och inte nervös alls utan har laddat batterierna och när jag väl kliver in är det fullt fokus, säger Alexander Gustafsson till Radiosporten. 

Matchen på söndag mot brasilianaren Glover Teixeira blir hans första sen segern mot polacken Jan Blachowiczi september i fjol. Faktum är att det blev hans enda match under 2016 eftersom hans rygg krånglade.

– Jag ser till att prestera när jag väl presterar. Sen om det gått ett år eller tre månader spelar ingen roll, jag har min rutin och min erfarenhet.

Två gånger har ”The Mauler” gått match om mästartiteln och lika många gånger har han förlorat. Men i dag är inte titlar allt i Alexander Gustafssons liv – i mitten av maj blev han nämligen pappa för första gången.

– En underbar känsla, det största jag varit med om. Jag har nog inte landat i papparollen än utan det kommer nog efter det här. Jag ser till att vinna först så tar jag allt annat sen.


Namn: Alexander Gustafsson
Född: 15 januari 1987
Viktklass: lätt tungvikt
Tävlingsfacit: 17 vinster och 4 förluster
Aktuell: Går huvudmatchen i UFC Fight Night i Stockholm på söndag mot Glover Teixeira.