Pittsburgh klart för NHL-final

Pittsburgh är efter en rysare vidare till final i Stanley Cup efter att ha besegrat Ottawa med 3—2, i den andra övertidsperioden.

Laget möter Nashville i finalen.
Den jämna semifinalserien slutade 4—3 till Pittsburgh, med svenskarna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin. Och laget fick avgöra inför en jublande hemmapublik.

Den sista och avgörande matchen mellan lagen blev mycket jämn och det var först 5.09 in i den andra övertidsperioden som Chris Kunitz, framspelad av Sidney Crosby, kunde avgöra matchen.

Det var även Kunitz som inledde målskyttet i matchen. Efter knappt tio minuter satte han 1—0 bakom Craig Anderson i Ottawa-målet. Mark Stone kvitterade tio sekunder senare framspelad av Erik Karlsson.

Karlsson, som stod för ytterligare en assist när Ryan Dzingel satte lagets 2—2-mål, blev historisk. Han är den sjunde svensken att nå över 15 assist i ett NHL-slutspel och den andra backen efter Niklas Kronwall. Totalt blev det 16 assist för backen.

Pittsburgh, som förra året besegrade San Jose i Stanley Cup finalen, möter Nashville i den första finalmatchen natten till tisdag, svensk tid, på hemmaplan.