Markus Lindgren (MP) om opinionstappet

1:24 min

Miljöpartiet har för första gången hamnat under spärren i Svensk väljaropinion. Enligt den sammanställning av olika opinionsmätningar som Sifo gjort för Ekot får partiet 3,6 procent. Det kommenteras nu av en lokal miljöpartist.

Markus Lindgren, som är miljöpartist i Västerås och förste vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, tror att tappet kan hänga ihop med att partiet inte lyckats nå ut med vad man lyckats med på regeringsnivå.

– Vi har sett mycket omfattande satsningar på "våra frågor" den sista tiden, men vi har inte lyckats kommunicera ut till väljarna, säger Markus Lindgren.

Så du tror att tappet beror på att ni inte lyckats berätta vad ni lyckats med.

– Jag är ganska övertygad om att det är så. Men det har så klart varit en tuff period för regeringen i stort. Vi har haft en extraordinär situation att hantera, särskilt under hösten 2015 med flyktingkrisen.

Men där har ni väl fått en rejäl knäck?

– Det är klart att det som blivit inte är det som man som miljöpartist önskat. Vi är i grund och botten ett parti som är väldigt öppna för människors fria rörlighet, säger Markus Lindgren (MP).