SKARA

Utredningen växer – Forsberg lånade även av lokala föreningen

Nya uppgifter har tillkommit i bedrägeri-åtalet mot Anders Forsberg. Enligt åklagaren så "lånade" han 50 000 kronor från SD i Skara.

Anders Forsberg är åtalad för att olovligen ha tagit ut sammanlagt mer än 1,1 miljoner kronor från distriktets kassa under sin tid som kassör i Skaraborg.

Pengarna har visserligen återbetalats men det spelar ingen roll juridiskt sett. Han åtalas för grov förskingring i första hand, och rättegången väntas hållas i nästa vecka.

I sista stund har nya uppgifter tillkommit. Det handlar då inte om SD-distriktets pengar - utan om den lokala föreningen i Skara.

Där har Forsberg enligt samma modell plockat ut sammanlagt 50 000 kronor, pengar som han sedan betalat tillbaka.

– Detta berättade Forsberg själv i ett mejl till ekobrottsmyndigheten i december 2016. Men mejladressen blev fel, så fick aldrig brevet, säger åklagare Henric Fagher.

Sent omsider har nu ekobrottsmyndigheten fått veta vad som hänt i Skara och därför har åklagaren nu gjort ett tilläggsprotokoll med de nya händelserna som alltså inte ryms i det ursprungliga åtalet.

– Det handlar om betydligt mindre pengar än vad åtalet handlar om. Men jag menar att informationen har betydelse i bevisvärde, menar åklagaren till P4 Skaraborg.