Ola Lindgren bärgade IFK Kristianstads tredje raka guld

1:26 min

Bäst när det gäller, det är de orangeklädda skåningarna. Och bakom tredje raka sm-guldet står tränaren Ola Lindgren från Halmstad.

För tredje året i rad vann de finalen över Alingsås, 31-25 (18-11).

De tio första minuterna var Alingsås mållösa, så var kanske även publiken när de i Malmö arena såg Kristianstad tåga upp till 4-0. Allting såg ut att klaffa för Kristianstad, och även om precis allt fungerade så stod målvakten Nebojsa Simic ut lite extra.

– Han spelar med så mycket energi, och han höjer laget, sa Radiosportens expert Christina Ström om Simic. Simic stod för den ena spektakulära räddningen, efter den andra.

En annan guldhjälte skulle bli Jerry Tollbring (som gjorde tio mål). Tollbrings storasyster Cassandra hade tidigare under dagen stått för en praktskräll när hon med sitt H65 bröt Sävehofs guldsvit.

– Mycket inspirerande, sa Jerry om det, samtidigt som han knappast ville att giganten på herrsidan skulle falla som Sävehof. Och giganten Kristianstad var aldrig nära på vackla.

– Jerry Tollbring är den bäste vänstersexan i världen! Jag vill pussa hans hand, säger Simic till Radiosporten efter slutsignal. 

I andra halvlek nådde Alingsås nästan fram till kontakt - ett tremålsunderläge var det närmsta de kom. Men då växlade Kristianstad upp igen och segersången kunde rulla runt på tre av fyra läktare (orangeklätt var det överallt - utom på en kortsida där de blåa alingsåsarna höll till) över tio minuter innan slutsignalen ljöd.

– Idag är Kristianstad bättre på alla positioner. Från målvakten Simic, fram till målskytt Tollbring. Jag är mäkta imponerad av Tollbring, säger Ström. 

Enda smolket i bägaren må vara att både Tollbring och Simic kommer att försvinna ut i Europa till andra lag, nästa säsong.

– Så har det varit för oss inför varje år, att spelare försvinner. Vi har en bra organisation och vi lyckas knyta åt oss nya unga spelare, säger tränaren Ola Lindgren till Radiosporten.

Kristianstad tappar "bara" tre spelare till nästa säsong, utöver de två nämnda, även Rickard Hanisch.