Djurgården tog storseger mot AFC Eskilstuna

1:43 min

Kevin Walker gjorde två mål när Djurgården körde över AFC Eskilstuna på hemmaplan.

Djurgården åkte på en tung förlust i derbyt mot AIK senast. Men i dag fick laget tre poäng efter 4-1 mot de allsvenska nykomlingarna.

AFC Eskilstuna öppnade piggt och hade några farliga omställningar, men bortalaget lyckades inte överlista Andreas Isaksson.

I den 22:a minuten skickade Jacob Une Larsson in bollen bakom AFC:s målvakt Tim Erlandsson. Domaren blåste mål, men assisterande vinkade för offside och målet dömdes bort. Istället var det Kevin Walker som öppnade målskyttet i den 28:e minuten – hans första mål för säsongen.

– Jätteskönt att få göra mål. Känns kul att få plocka fram det i dag, säger Kevin Walker.

Kerim Mrabti utökade till 2-0 med en nick i början av den andra halvleken. Men AFC bjöd upp till dans. I den 61:a minuten skickade Omar Eddahri in en bredsida under Andreas Isaksson och reducerade till 2-1.

Men glädjen blev kortvarig för tabelljumbon. Tre minuter efter reduceringsmålet skrev också Othman El Kabir in sig i målprotokollet.

I den 76:e minuten punkterade Kevin Walker matchen helt när han dundrade in 4-1 från distans. AFC får fortsätta vänta på den första segern i allsvenskan. Nykomligarna har nu fyra oavgjorda och sju förluster.

– Vi har en match kvar nu mot AIK under vårsäsongen, sedan får vi bara komma tillbaka efter uppehållet, säger Tim Erlandsson.