Ett nytt Sverige finns nu som podd

Anders, Nabil och Ann-Sofie är tre personer som på olika sätt berörs av förändringar i Sverige. Vi har följt dem sedan våren 2016 och nu samlar vi deras berättelser.

Nabil Kassis kom till Broby från Syrien. Med sig hade han sitt instrument, sin quanon, och med den och en enorm vilja att lära sig svenska har han tagit sig genom SFI och lärt känna en massa människor i sitt nya hemland.

Anders O Johansson är kyrkoherde i Broby. I sitt arbete har han mött många av de som kommit nya till Sverige, och församlingen har aktivt arbetat med att söka upp nyanlända för att bjuda in till gemenskap.

Ann-Sofie Stolpe är kritisk till hur flyktingmottagandet i Sverige fungerar, och tycker att det blev otryggt i hennes kommun sedan ett stort asylboende öppnade. Hon engagerade sig, först i en lokal grupp och nu har hon valt att bli politiskt aktiv.

Vi har slutat följa henne sedan hon gick in i partipolitiken.

Nu samlar vi alla reportage i poddar så att man lätt kan lyssna på alla i ett svep, och där kan du höra Ann-Sofie, Anders och Nabil och alla andra personer som reportrar runt om i landet följer.

De finns att hitta i appen Sveriges Radio Play, på webben och på andra ställen där poddar finns.

Satsningen Ett Nytt Sverige kom till för att Sveriges Radio vill vara med och skildra ett Sverige i förändring, med utgångspunkt i människors möten.

2015 befann sig rekordmånga människor i världen på flykt från sina hem.

Många kom till Europa, en del till Sverige. Under de närmaste åren kommer många av dem att skapa sig nya liv runtom i landet, och många kommer att möta dem.