Boule-SM till Karlstad 2018

Nu är det klart att Karlstad får arrangera boule-SM. Tävlingarna genomförs i juli 2018 på Stora torget och på parkeringen vid ishallen på Färjestad.

Cirka 2000 personer väntas besöka boule-SM, och kommunen räknar med omkring 9000 gästnätter på hotell, campingar och vandrarhem.

– Arrangemanget stärker Karlstads kommun som en idrottskommun med många mästerskap och större tävlingar, säger miljöpartistiska kommunalrådet Monika Bubholz i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot ett bra samarbete och att komma till Karlstad. Det blir spännande att ha en tävling mitt på torget och att bygga upp en stor spelplan utanför Löfbergs Arena tillsammans med Karlstads kommun, säger Svenska Bouleförbundets ordförande Pontus Thuresson.

För SM-tävlingarna i Karlstad har bouleförbundet skrivit avtal med Great event of Karlstad, evenemangsbolaget som ägs av Färjestad BK.

Merparten av spelet kommer att avgöras utanför ishallen, men finalspelet hålls på den centercourt med åtta banor som ska byggas upp på Stora torget.

Svenska mästerskapen i boule arrangerades första gången 1978. Rekordet i deltagarantal är 2595 personer, i Göteborg 2002.