Åhus

M-politiker pudlar efter felaktiga anklagelser

3:16 min

I helgen delade moderata riksdagsledamoten Maria Malmer Stenergard en insändare från Nya Wermlandstidningen som anklagade Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt för hyckleri. Men anklagelserna var falska.
– Det gick för fort och jag gjorde fel, säger hon.

Insändaren i Nya Wermlandstidningen påstod att Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt bodde på Östermalm, hade opererats på det privata vårdboendet Sophiahemmet och hade barn som gick på privatskola. Insändarskribenten menade att det var ett hyckleri.

Och Maria Malmer Stenergard (M), riksdagsledamot och moderaternas skattepolitiska talesperson, delade anklagelsen vidare på Twitter med orden  "V:s hyckleri om valfrihet väl sammanfattat".

Men insändarskribenten hade helt fel. Jonas Sjöstedt svarade snabbt själv att han bor i Midsommarkransen, har inte opererat sitt knä och att hans barn går i kommunal skola.

– Det gick för fort och jag tänkte inte efter tillräckligt. Så fort jag upptäckte att det var fel, tog jag bort tweeten och bad Jonas Sjöstedt om ursäkt. Och han har accepterat ursäkten, säger Maria Malmer Stenergard.

Men varför kontrollerade du inte att anklagelserna stämde?

– Det gick helt enkelt för snabbt. Jag borde att kollat upp. Det är jätteviktigt i dessa tider. Jag kommer definitivt ta lärdom av det här.