Örebro spräckte målnolla – och vann

2:33 min

Örebro hade fyra raka matcher utan mål. Men i dag spräckte man målnollan och besegrade Sirius med 2–1.

Efter 434 mållösa minuter spräckte Kennedy Igboananike Örebros målnolla i den 32:a minuten. En diagonalpass nådde Igboananike som fick klockren träff med pannan och snyggt nickade in 1–0 till Örebro.

Anfallaren, tillbaka efter avstängning, var het framåt och skapade stora problem i bortaförsvaret. Igboananike hade bland annat en boll i nättaket i den första halvleken.

Efter 43 minuter fick Sirius en jättechans att kvittera när Kim Skoglund gick omkull i straffområdet. Skoglund, som själv tog hand om straffen, fick bra träff men Oscar Jansson gick åt rätt håll och såg till att Örebro var i ledning efter den första halvleken.

I stället utökade Örebro i den andra halvleken. Logi Valgardsson tog sig runt på vänsterkanten och skickade en låg boll in mot straffområdet. Johan Mårtensson mötte med foten och slog in 2–0 i den 57:e minuten.

Jesper Arvidsson reducerade när han visade känsla och slog in en frispark strax utanför straffområdet i den 88:e minuten. Men närmare än så kom inte gästerna som föll med 1–2.