Hässelbys Fredrik Samuelsson klar för VM i friidrott

3:54 min

Mångkamparen Fredrik Samuelsson är klar för VM i friidrott. Han tävlar för Hässelby SK men i augusti reser han till London för att representera Sverige.

Fredrik Samuelsson tävlar i mångkamp och även fast han bara är 22 år, vilket är ungt i mångkampssammanhang, så har han i dag blivit uttagen till friidrotts-VM i London 4-13 augusti.

– Det är såklart enormt kul och hedrande. Det är ju därför man håller på med det här. Det är ju de stora tävlingarna och mästerskapen man strävar efter som idrottare.

– Det här blir ju mitt första VM så det ska bli sjukt inspirerande och kul att åka till OS-arenan från 2012 i London och tävla där.

Som tiokampare, finns det någon gren som du måste fila på?

– I vintras plockade vi upp stavhoppet ganska rejält. Jag började köra lite mer gymnastikträning och så utvecklar vi diskusen. Det är i kastgrenarna det finns fler poäng att hämta.

Du är bara 22 år. Hur ser du på det?

– I en tiokampsvärld är jag ganska ung. Där är 22 ingen ålder eftersom man är som bäst kring 27-29 år. Därför känns det extra kul att kunna blicka fram mot mitt första VM.

Fredrik Samuelsson har inga problem med uppmärksamheten från journalister och fotografer. Han tycker bara att det är roligt och det syns att han är bekväm med situationen. Men vad är målsättningen med kommande VM i London?

En sak är säker: Fredrik tänker inte åka dit för att se och lära för framtiden.

– Jag hatar uttrycket se och lära. Jag har ändå kvalat in till VM så jag ska inte dit för att se och lära. Jag ska dit och prestera, förhoppningsvis. Göra min grej.