KHK går sex miljoner back

Karlskrona hockey klubb visar chocksiffror i sitt bokslut. KHK kommer att gå minus med över sex miljoner för säsongen 2016-2017.

Tidigare har klubben flaggat för ett minus med 5, 5 miljoner men när nu klubben gör bokslut så har minusresultatet alltså växt ytterligare.

Kostnaderna överstiger intäkterna
På klubbens hemsida förklarar ordförande Tobias Larsson underskottet med att klubbens inte haft tillräckliga publikintäkter och marknad samtidigt som man haft en investeringskostnader i arena och verksamheten och dessutom har det kostat att signa upp en spelartrupp tidigt. Han konstaterar att kostnaderna överstiger intäkterna.

– Vi måste vända till svarta siffror kommande säsong för att inte riskera elitlicenskravet, menar Tobias Larsson.

Hoppas på överskott
Tobias Larsson tror nu på ett överskott nästa säsong. Klubben har minskat personalkostnaderna med fem miljoner, kommer att göra andra besparingar på två miljoner och räknar med en intäktsökning på drygt två miljoner

Tobias Larsson  skriver vidare att KHK näst efter Mora, har minst spelarbudget i SHL och det menar han är en balans på slak lina.

– Vi tror på det lag vi har och att vi ska kunna vara konkurrenskraftiga. Men om inte ekonomin utvecklas till plus tidigt på säsongen så är sporten nästa post som får minskad ekonomi, säger Tobias Larsson.