Rose-Marie var "död" i 23 minuter

1:51 min

Rose-Marie Liljenby Andersson, 67, firar snart sin "1-års dag", förra våren föll hon ihop och hjärtat stannade - i 23 minuter var hon utan puls.

Det var på kvällen den 7 juni 2016 som Rose-Marie Liljenby Andersson var ute och gick i Sjömarken, där hon bor. Rose-Marie är politiker i Borås sedan många år och en privatperson hade ringt och klagat på nedskräpning och hon bestämde sig för att gå och titta hur det såg ut.

– Plötsligt kände jag mig lite konstig, på något sätt, det är svårt att förklara. Och jag tänkte att jag måste gå hem igen, men kunde inte det. Så jag bestämde mig för att ringa men fingrarna ville inte lyda, berättar Rose-Marie Liljenby Andersson.

Då mötte hon en kvinna som var ute och joggade och kastade sin mobiltelefon till henne, sedan föll Rose-Marie ihop. Hjärtat hade stannat och hon var utan puls i 23 minuter.

– Jag har tänkt att jag hade sådan tur ändå, tänk om ingen hade kommit där och hjälpt mig, säger Rose-Marie Liljenby Andersson som nu firar sin 1-års dag efter hjärtstoppet.

Har du varit med om något anmärkningsvärt eller har du en historia du vill berätta - gör som Rose-Marie och kontakta P4 Sjuhärad.