Jönköping

Carin Berggren: Ingen har pratat med oss

2:16 min

I måndags valde tre av Jönköpings högst uppsatta moderater att lämna partiet. I dag möter de resten av kommunstyrelsen för första gången.

Klockan 9.00 i morse startade Jönköpings kommunstyrelses sammanträde. Fram till i måndags hade Moderaterna tre platser där, men i dag finns ingen moderat alls representerad, eftersom de tre politikerna lämnat partiet. En av dem är Carin Berggren som kom förbi P4 Jönköping före sammanträdet.

– Det är klart att det känns lite konstigt, jag vet inte hur jag kommer bli mottagen, säger hon.

Vad har du fått för reaktioner? 

– Jag har inte fått någon reaktion från någon. Ingen har hört av sig, varken från Allianskamraterna eller mina före detta gruppledare, så jag förmodar att de inte tycker att de har något att prata med oss om.

Förutom Carin Berggren är det också Ola Helt och AnnMarie Grennhag som bestämt sig för att lämna Moderaterna men behålla sina platser i kommunstyrelsen. Men vad det kommer betyda i praktiken är än så länge oklart.

– Jag har inte ändrat min politiska åsikt bara för att jag inte är moderat längre. Men nu är vi inte en del av Alliansens samarbete längre, så vi får se, säger Carin Berggren.

Dessutom har Anders Jörgensson och Bo Grennhag lämnat Moderaterna, de har dock inga platser i kommunstyrelsen.