Per från Sundsvall var på Mensa-festen som spårade ur

2:07 min

Mensa, föreningen för personer med hög IQ hade i helgen en årsträff i Eskilstuna. En festlighet som beskrivits ha urartat så pass att polis fick kallas till platsen.

Per Thorneus från Sundsvall är med i föreningen och var på den omtalade festen. 

– Vi hade föreläsningar hela dagen och efter avslutat galamiddag sökte vi oss vidare upp till andra rum. Vi hade egentligen bara trevligt.

Enligt utsago har medlemmar från föreningen bland annat under kvällen brutit sig in i en lokal med ett trumset och börjat spela på detta mitt i natten. 

– Jag ser framför mig en bild med 400 galna genier som springer med varsin bongotrumma. Så här var det, en kille i vårt gäng skulle köra hem på natten men bilen hade blivit inlåst i ett garage så han sökte efter en plats att vila på. Han gick förbi ett rum med en öppen dörr och såg att det stod ett trumset där inne och bestämde sig för att provspela.
Efter några minuter kom en kvinna från hotellpersonalen och påpekade att det inte var ok, han slutade spela, bad om ursäkt och lämnade rummet, så var det med det.

 

Det grämer mig att jag inte upptäckte att det fanns trummor där inne, jag hade dragit världens sämsta trumsolo och försökt uppleva pojkdrömmen om att vara trummis.

– Det har även pratats om att vi har varit uppe på taket och det stämmer. Vi gick upp på ett tak, det var en varm kväll, jättedumt kanske av de som gjorde det, jag gjorde så klart inget av det här.