PHIA tog hem segern i P4 Nästa i Örebro län

1:11 min

Nu är det klart - artisten PHIA har tagit hem den lokala pokalen och har chans att gå till riksfinalen i P4:s musiktävling P4 Nästa 2017.
– Tack så mycket! säger Phia efter beskedet.

Sophia Andersson bor i Örebro. Hon vill genom sin musik och glädje få människor att känna sig sedda och älskade för är det något som kan förändra våran värld idag, så är det just det, menar Sophia.

– Så roligt! Att få göra något med egen musik. Och jag kunde inte gjort det utan er alla!

Trodde du på seger?

– Nej, men jag är så glad! Tack så jättemycket! säger Phia, som heter Sophia Andersson.

Låten ”You” handlar om den vackra komplexiteten i relationer där en drömmande längtan efter ett större djup i en redan kärleksfull tvåsamhet präglar både soundet och texten, berättar Sophia. Låten kom till en tidig morgon vid Oset i Örebro, sittandes med gitarr i handen.

På låten hörs också Jarl Furingsten på gitarr och Simon Väderklint på piano.

Under augusti väljer en riksjury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen och bidragen presenteras och spelas i P4 lokalt och riks.

Då inleds också publikröstningen inför riksfinalen. De åtta slutliga finalisterna tävlar och uppträder sedan live i direktsändning i P4 under riksfinalen.

Den låt som vinner P4 Nästa spelas sedan regelbundet en period i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen också en utmanarchans till Svensktoppen.