#p4nästa

Chris L Svensson vann P4 Nästa 2017

1:35 min

Chris L Svensson med låten Drive tog hem segern. Det var P4 Kristianstads publik och en jury som utsåg vinnaren av P4 Nästa 2017.

För drygt en månad sedan presenterades de fem finalisterna till P4 Nästa i Kristianstad. De fem blev Chris L Svensson, Linus Flink, Jessica Borg, Zoop och Paula Wright Band.

Under nästan två veckor har P4 Kristianstads publik kunnat sms-rösta på sin favorit ända fram till Familjekväll i Tivoliparken. Publikens röster och en jurys röster gav Chris L Svensson en seger.

Juryn bestod i år av Kent Olsson (låtskrivare till bland annat After Dark), Anna Stenberg (kanalchef på P4 Kristianstad), Eric Iversen (kapellmästare i Wizex) och Helena Ortman (verksamhetschef vid Kulturkvarteret i Kristianstad).

Under augusti väljer en riksjury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen och bidragen presenteras och spelas i P4 lokalt och riks. Då inleds också publikröstningen inför riksfinalen. De åtta slutliga finalisterna tävlar och uppträder sedan live i direktsändning i P4 under riksfinalen. 

Den låt som vinner P4 Nästa spelas sedan regelbundet en period i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen också en utmanarchans till Svensktoppen.