Gefles nye tränare om mötet med spelarna

1:12 min

Poya Asbaghi har hunnit leda ett träningspass med Gefle IF och han berättar att han uppskattar spelarnas öppenhet kring situationen i klubben. På söndag är det dags för första matchen.

Det var i måndags som det blev det klart att Thomas Andersson fick lämna jobbet som tränare för Gefle IF som ligger sist i Superettan.

Samtidigt offentliggjordes också att Dalkurds tidigare tränare Poya Asbaghi blev ny tränare.

I skrivande stund har Poya Asbaghi, som än så länge pendlar från Uppsala, hunnit genomför ett träningspass med Gefle IF.

– Jag ska vara ärlig och säga att de inte stod och skuttade och hoppade av glädje så klart. Det har varit en lite tuff period den senaste tiden, men det fanns ändå en optimism och en vilja att göra saker bra och rätt bland spelarna, säger Poya Asbaghi.

Han berättar att den första träffen med spelarna inte var en träning utan ett mer än timslångt möte där man pratade om det som hänt.

– Det var väldigt viktigt för mig att höra deras tankar. De vet mer än mig om väldigt många saker som var viktigt för mig att få in och förstå. Vi hade väldigt högt i tak och jag uppskattade verkligen spelarnas öppenhet, det beundrar jag dem för, säger Poya Asbaghi.

På söndag tar Gefle IF emot sjundeplacerade Örgryte på Gavlevallen.