Misstänkt guldrånare släppt ur häktet

En man som suttit i häkte misstänkt för flera guldsmedsrån, bland annat ett i Falkenberg, har släppts ur häktet.

Mannen i 35-årsåldern har suttit häktad misstänkt för att ha slagit sönder montrar och stulit smycken i en guldsmedsbutik i Falkenberg i september förra året.

Nu är mannen släppt ur häktet efter att häktningsbeslutet hävts. 29 maj hävdes häktningen efter åklagarbeslut. Det är inte väckt åtal än i målet.

– Jag tror han släpptes ur häktet för att åklagaren inte ansåg sig ha så starka skäl att kunna få vederbörande fälld, säger den misstänkte mannens advokat Hans Orrenius till P4 Halland.

– Det här innebär bland annat att åklagaren inte har samma tidspress på sig under utredningen längre, då han inte behöver begära omhäktning av den misstänkte varje två veckor längre, säger Orrenius.

Totalt begärdes mannen häktad för fem rån runt om i landet - i Örebro, Karlskrona, Helsingborg, Karlstad och Lund - och i fallet i Falkenberg är rubriceringen grov stöld. Han häktades på sannolika skäl i maj vid Varbergs tingsrätt.

P4 Halland har utan framgång försökt nå åklagaren Henrik Kindlund.

Den misstänkte mannen nekar till brott. Brottsmisstankarna mot honom kvarstår dock och utredningen mot honom fortsätter.