BORÅS

Kommunen ändrar sig - bättre tider för konståkningsklubb

1:42 min

Borås Konståkningsklubb får mer tillgång till Borås ishall framöver. Orsaken är att kommunen börjar räkna klubbmedlemmar på nytt sätt.

–Vi kommer att ha B-hallen och vi har lyckats enas om tiderna. Det är ett givande och tagande men det har varit en god dialog, säger Jacob Landegren, före detta ordförande för Borås Konståkningsklubb.  

Det var i vintras som Borås Konståkningsklubb valde att anmäla fördelningen av istiderna till Förvaltningsrätten. Klubben menade att det var könsdiskriminering och att hockeyn prioriterades före konståkningen. 

– Vi har ifrågasatt siffrorna som användes med bidragsberättigade medlemmar. Det visade inte hur många som egentligen är aktiva. Många klubbar har supportermedlemmar. Vi ville ha rätt siffror, säger Jacob Landegren. 

– Framöver ska Borås stad räkna antalet aktiva, unika medlemmar istället för att räkna antalet bidragsmedlemmar i en klubb. 

– Det är inte bara vi i ishallen som kommer att gynnas av att kommunen räknar på ett annat sätt, det gäller för alla sporter, säger Jacob Landegren. 

Borås Konståkningsklubb anmälde de tidigare istiderna till Förvaltningsrätten. Rätten tog aldrig ställning i frågan, däremot valde kommunen att genomföra en egen utredning.