Långt till toppen för Stenson och Norén

2:33 min

Bättre spel under den andra dagen, men världsstjärnorna Henrik Stenson och Alex Norén har en bit upp till täten i Nordea Masters på Barsebäck.
– Det var tålamodsprövande, sade Stenson.

Två dagar i rad gick världsstjärnorna Henrik Stenson och Alex Norén i samma boll i Nordea Masters på Barsebäck. De tusentals åskådare som följde den blågula duon fick se bättre spel på fredagen än under den inledande torsdagen.

För Stenson, som gick på par (73 slag) den första dagen, dröjde det dock innan birdieputtarna trillade i. Efter tolv raka par satte världsfemman en birdie på hål 13 och han följde upp med samma resultat på hål 15 (par tre). Avslutningen blev sedan dyster med en bogey på hål 18 och Stenson är totalt ett under par inför helgens två avslutande dagar.

– Jag spelade ganska okej. Det är sällan man kommer in från ett varv där man egentligen inte vill ha någon annan chans på någon enda putt på hela dagen och ändå inte sätter någonting egentligen. Det var tålamodsprövande, men jag är ändå mer nöjd med spelet överlag i dag, sade Stenson.

I slutet av den andra dagens spel leder Jamie Donaldson, Wales, på åtta under par.

– Det är klart att det hade varit skönare att vara lite närmare och jag tycker att jag förtjänar en betydligt bättre score än ett under par i dag, men jag utnyttjade inte par 5-hålen, sade Henrik Stenson.

Haningegolfaren Alex Norén, som i helgen vann stortävlingen brittiska PGA-mästerskapet, gick två över par den första dagen. Under den andra dagen i Skåne hittade världsåttan ett bättre spel - under de första nio gjorde Norén tre birdies (hål 3,5 och 6). På andra halvan av rundan blev det en bogey på hål 11, men han kontrade direkt med en birdie på det efterföljande hålet. Sex raka par tog Norén in på tre under för dagen och ett under par totalt.

– Jag spelade mycket bättre. Det var mycket roligare på banan och jag ser fram emot helgen, sade Norén.

Veteranen Robert Karlsson hade en tuff inledningsdag på banan under torsdagen. Han gick runt på 82 slag, nio över par, och låg i botten. Som om inte det var nog lyckades Karlsson signera sitt scorekort felaktigt, vilket är anledningen till att han nu har spelat färdigt.

– I golf är vi våra egna domare. Alla spelare skulle diska sig själv i ett sådant läge, säger Robert Karlsson till Kvällsposten.

"Heder åt vår assisterande Ryder Cup-kapten som själv uppmärksammade misstaget, som innebär att han får lämna Barsebäck i förtid", skriver tävlingsarrangören.