Nya poäng för P18 i division 1

1:46 min

P18 tog kommandot från start mot Älvsjö och ledde efter den första halvleken med 3-0. Laget höll sedan ledningen matchen ut och vann med 3-1.

P18 började matchen piggt och aggressivt där Älvsjös mittfält och backlinje fick slita för att hänga med i det snabba kortpassningsspelet. Hemmalaget P18 fick utdelning tidigt i matchen när hårt jobbande Ellen Olofsson gjorde 1-0. Laget fortsatte sedan att äga den första halvleken och i den 44:e minuten kunde Ebba Ronqvist göra 2-0 innan lagkaptenen Ejla Lillro, som stod för matchens snyggaste mål, direkt på hörna nickade in 3-0. Assisten stod nyförvärvet Tyler Estrada för som gjorde sin första match i P18-tröjan. 

– Taylor slog hörnan, såg mig och lyckades pricka mig i huvudet, så det var inte så avancerat. Men jättekul att göra mål, säger Ejla Lillro.

I den andra halvleken flyttade Älvsjö upp sina positioner för att försöka reducera. Bortalaget fick också chansen till kontakt när man i den 74:e minuten gjord 3-1 på straff. Närmare än så kom dock inte Älvsjö och P18 kunde vinna matchen med 3-1. Till matchens lirare i P18 utsågs lagets målvakt Sarah Forde som stod för flera fina räddningar i den andra halvleken.