Pigg start bäddade för Gutevinst

2:26 min

I herrarnas division två vann FC Gute mot dittills obesegrade Örebrolaget BK Forward med 2-0.

FC Gute fick en smakstart på matchen när Shafik Zzimula, redan i den femte matchminuten, snyggt hittade in till Marcus Nobell som smugit fram bakom bortalagets försvarslinje. Knappt tio minuter senare var firma Nobell & Zzimula sånär att öka på ledningen till 2-0 men nick i stolpen av Nobell. Allt eftersom klockan tickade på i den första halvleken tog Örebrolaget BK Forward över spelet allt mer. Ett stundtals tillbakapressat Gute fick ägna sig åt försvarsspel och offensivt försöka gå på kontringar.

521 personer på Gutavallen fick se tabelltvåan BK Forward fortsätta äga spelet i den andra halvleken. Bortalaget var dock något uddlösa när det väl gällde i straffområdet. Gute fortsatte med sitt tighta försvarsspel och kontringar där William Dahlström i den 71:a minuten slet sig loss och hittade in till Marcus Nobell i straffområdet som enkelt kunde rulla in 2-0. Nobell gjorde därmed sitt nionde mål för säsongen och seglade upp i skytteligaledning i division 2 Norra Svealand.

Under de sista tio minuterna i andra halvlek jagade BK Forward en reducering men Gute visade stor lagmoral och kunde vinna matchen med 2-0. Detta var BK Forwards första förlust för säsongen och Gute klättrar till en fjärde plats i tabellen.

Tabell och övriga resultat hittar du HÄR.