Sex döda och minst 48 skadade i misstänkt terrordåd i London

Direkt
Sänds kl. 11.03 - 11.03

Sex personer har dödats och minst 48 skadade vårdas på sjukhus, efter dådet på London bridge och Borough market, enligt polisen. Dessutom har tre misstänkta gärningsmän skjutits ihjäl av polisen.

Vid klockan 00.46 gick Metropolitan police ut med en varning till allmänheten via Twitter.

"Run, hide, tell" är uppmaningen efter de tre händelserna i centrala London natten till söndagen. Metropolitan police uppmanar människor att snabbt ta sig till en säker plats, att gömma sig och stänga av ljudet på mobilen, samt att kontakta polisen när det det är säkert att göra det.

Vid 23.30-tiden svensk tid kom de första uppgifterna om att en skåpbil vid 23-tiden ska ha kört på flera personer på bron London bridge. Uppgifterna om det som hänt är än så länge knapphändiga.

Metropolitan police bekräftar också att det förekommit ytterligare en "incident" på marknaden Borough Market, som ligger alldeles i närheten. Det ska handla om någon form av knivattack. Beväpnad polis ingrep och skott avlossades, enligt Metropolitan police.

På Twitter skriver Metropolitan police också om en "incident i området Vauxhall", och att en polisinsats pågår. Men senare uppger polisen att det som hänt i Vauxhall är en knivskärning som inte har med de andra två händelserna att göra.

BBC rapporterar att polis på plats vid London bridge uppger att minst en person har dödats. Polisen nu söker efter tre misstänkta gärningsmän.

En reporter från nyhetsbyrån Reuters som befinner sig på platsen rapporterar att hon sett en skåpbil i hög hastighet köra in i fotgängare på en trottoar.

London bridge är avstängd i båda riktningar och all trafik leds om.

Storbritanniens premiärminister Theresa May har kallat in den brittiska regeringens särskilda krisråd.