Världens ledare fördömer dådet i London

Politiker över hela världen uttrycker nu sorg och ilska efter de misstänkta terrordåden i London och ger sitt stöd till Storbritannien och de drabbade.

 Statsminister Stefan Löfven twittrar under morgonen: ”Djup sorg och stor ilska över de oskyldiga som förlorade sina liv i London i går kväll. Vi måste besegra terrorismen",

Storbritanniens premiärminister Theresa May säger i ett uttalande under morgonen:

– Våra tankar finns hos dem som drabbats av dessa fruktansvärda händelser.

Det brittiska oppositionspartiet Labours ledare Jeremy Croby twittrar: "Det rapporteras om en brutal och chockerande händelse i London. Mina tankar finns med offren och deras familjer. Tack till räddningspersonalen".

Londons borgmästare Sadiq Khan, framträdde vid en presskonferens tidigare i morse, och han skriver i ett uttalande som lagts upp på sociala medier att han får löpande information om händelseutvecklingen:

– Mina tankar finns hos alla dem som drabbats och jag vill tacka de modiga män och kvinnor inom räddningstjänsten som var först på plats.

Även flera svenska politiker har kommenterat dåden. Utrikesminister Margot Wallström skriver "Ännu en ondsint attack i London i natt. Solidaritet med Storbritannien".

Centerpartiets Annie Lööf twittrar "Sorg och ilska över det som nu sker måste vändas till beslutsamhet mot dessa brutala våldsdåd. Jag tänker på offren och de anhöriga"

Liberalernas utrikespolitiska talesperson Brigitta Ohlsson skriver "Mina tankar till offren och de poliser som nu söker gärningsmännen".

Även Frankrikes president Emmanuel Macron tog till Twitter för att framföra sina sympatier: "Mot bakgrund av denna nya tragedi står Frankrike mer än någonsin vid Storbritanniens sida. Mina tankar går till offren och deras anhöriga".

I Tyskland har förbundskansler Angela Merkel uttalat sig "I dag är vi enade över gränserna i avsky och sorg, men också i vår beslutsamhet. Jag återupprepar att i kampen mot alla former av terrorism står Tyskland bestämt på Storbritanniens sida."

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker säger att han följer de senaste händelserna med avsky: Våra tankar och böner är med offren och deras familjer. Ta hand om er.

Och Kanadas premiärminister Justin Trudeau skriver "Fruktansvärda nyheter från London i kväll. Vi övervakar situationen" skriver Kanadas p.

Australiens premiärminister Malcolm Turnbull twittrar "Våra böner och en beslutsam solidaritet är i dag som alltid med Storbritanniens folk mot bakgrund av de chockerande terrorattackerna i London."

Popstjärnan Ariana Grande, som just klivit av scenen när terrordådet inträffade i Manchester den 22 maj, uttrycker sitt stöd för de drabbade "Ber för London", twittrar hon.