Höör

Nyrenoverade Jeppavallen ska vara öppen för alla

1:05 min

Sedan en tid tillbaka lyser löparbanorna på Jeppavallen i Höör i himmelsblått. Idag invigs officiellt den nyrenoverade friidrottsarenan.

Freddy Friberg, kultur- och fritidschef i Höörs kommun hoppas att arrangemanget särskilt ska locka barn och barnfamiljer.

- Ja, därför det här är en anläggning som vi vill att alla ska kunna vara välkomna till. Man ska när som helst kunna komma in här, träna och testa - och även bara sitta lite grann, som jag gör nu, på parkbänken och ha det mysigt, säger han.

Det finns bara två anläggningar till i Sverige som har samma klassificering.

En ny parkourbana finns också vid Jeppavallen och under dagens invigning blir det bland annat fyrkamp i friidrott och parkour för barn i åldersgrupperna 5 till 8 år och 9 till12 år. Mix IF finns också på plats för att visa parasport.

Den renoverade friidrottsarenan på Jeppavallen i Höör har fått en IAAF-certifiering som gör det blir möjligt att hålla tävlingar på nationell och internationell ungdomsnivå där, vilket är en ovanligt hög nivå, enligt Freddy Friberg.

- Ja det vill jag nog säga, det finns bara två anläggningar till i Sverige som har samma klassificering.

Upprustningen har kostat 11,5 miljoner kronor, kommunen har stått för en bit över hälften, resten är bidrag från olika håll. Och fritidschefen Freddy Friberg är lite extra nöjd med just färgen på de sex löparbanornas beläggning.

- Jag är nöjd med hela anläggningen som sådan, men först och främst utseendet. Det ser annorlunda ut än andra, det är inte det här röda som man är van vid, utan det är en ljusblå anläggning. Passar bra också för Höörs IS, som är arrangörer tillsammans med oss, det är deras färg, säger han.