Stenson avslutade bra i Nordea Masters

2:29 min

Världsfemman Henrik Stenson var borta från tätstriden, men han fick en bra avslutning i Nordea Masters på Barsebäck.

Stenson gick fyra under par sista dagen och stannar på tre under totalt.

– Det kändes lite roligare än de tidigare varven, roligt också att många kom ut och tittade på mig trots den tidiga starttiden, säger han till Radiosporten.

Världsfemman var långt från tätstriden av Nordea Masters på Barsebäck inför avslutningen. Det hindrade inte 41-åringen från att svara för veckans bästa runda i det lätta regnet.

Stenson svarade för tre birdies under sina första nio hål och efter åtta raka par på väg mot klubbhuset rullade han i en birdieputt inför storpublik på 18:e green. Hans avslutande 69-runda tog honom till totalt minus tre.

Stenson menar att han haft svårt med underlaget på Barsebäck.

– Det gäller att vänja sig vid underlag som man vant sig av vid de senaste tolv åren när jag spelat mycket i USA, så det har varit lite utmaningar att hitta rätt i hastighet och studsar, det mest positiva är att känna stödet från hemmapubliken, det värmer, säger han.

Om tio dagar börjar nästa major, US Open och Stenson hoppas på en stigande formkurva.

– Jag kan väl inte säga att jag spelar fantastiskt, men det fanns vissa ljusglimtar med det långa spelet och det är det vi jobbat på mest på sistone, säger han.

Alexander Norén blev främste svensk tillsammans med Christofer Blomstrand på en delad 15:e plats. 

Italienaren Renato Paratore vann årets upplaga på elva under par - ett slag före engelsmännen Matthew Fitzpatrick, som vann i fjol, och Chris Wood.