Sprucken tidsplan i rättegången

1:29 min

Idag fortsätter rättegången i Västmanlands tingsrätt. Enligt planeringen skulle den åtalade 42-åriga kvinnan höras om mordet på hennes pappa och mordförsöket på mamman. Men tidsplanen sprack i fredags och förhören fortsätter med expojkvännen idag.

All tid i fredags gick åt till åklagarnas förhör av kvinnans expojkvän, och varken hans egen eller 42-åringens försvarare hann ställa sina frågor. Så det ska man fortsätta med idag måndag.

– Han mådde väldigt dåligt efter mordet och det var så illa att han funderade på att ta sitt liv. Men så småningom bestämde han sig för att erkänna, för att lätta sitt samvete, och efter det har han mått lite bättre. Men känslorna kom tillbaka när han mötte målsäganden, säger expojkvännens försvarare, Lars Jähresten.

42-åringens försvarare menar att pojkvännen kan ha haft sitt eget motiv till att mörda den misstänkta kvinnans föräldrar. Att hon inte ska ha bett honom. Vad säger du om det?

– Han har absolut inget eget motiv, och det är klart att det finns något bakom - och det är 42-åringen, säger Lars Jähresten.

Rättegången börjar klockan nio, och vi kommer att direktrapportera i textform här på vår sajt.