Rödebygitarrist kan bli Årets Musiker

2:07 min

Mikael Strömqvist, gitarrist i Donnez är en av tre finalister när dansbandsvärldens finaste pris ska delas ut.

Som en del av dansbandsveckan i Malung ska det som vanligt hållas gala när den prestigefyllda Guldklaven ska delas ut. Bland de nominerade återfinns Donnez på två ställen, dels Årets Dansand och dels är alltså Mikael Strömqvist nominerad till Årets Musiker:

Gitarristen från Rödeby fick beskedet mitt under en spelning:

– Jag visste att det skulle tillkännages men vi hann inte lyssna på nomineringarna innan vi skulle börja spela igen. Väl uppe på scenen så ser jag plötsligt hur ett dansande par kommer fram till scenen och gestikulerar och pekar. Man hör inte så mycket när man står på scen men jag fick pilla ur mina lurar och så småningom förstod jag ju att vi var nominerade. Det är en dröm.

Ingen konkurrens
I arton år har Guldklaven varit en del av dansbandsveckan i Malung. En jury bestående av representanter från Sveriges Radio, danstidningen Får Jag Lov och Dansbandsveckan i Malung väljer varje år ut medlemmar ur dansbandssverige i en rad olika kategorier. 

Han ställs mot musiker från Larz-Kristerz och Perikles. Men någon konkurrens verkar han inte känna av:

– Jag känner ju de andra killarna som är nominerad i min kategori rätt bra och det spelar inte så stor roll vem av oss som vinner, den stora grejen för mig är att bli nominerad, säger Mikael Strömqvist.

Vem som får priset avgörs genom publikröster.
Galan direktsänds i Sveriges Radio P4 kl 19:30 den 16 juli.