P4 Nästa

Marcus vann länsfinalen 2017

2:32 min

Lite chockad men mycket, mycket glad, så reagerade Marcus Erkenfjord när han på måndagskvällen stod på scenen som segrare i 2017 års lokala låttävling P4 Nästa.

- Det känns verkligen som jag tog nästa steg som musiker ikväll!

De fem finalisterna; gruppen Purslane, Christian Oscarsson, Marcus Erkenfjord, duon Heatland Boyz och Alice Fors mötte en mysande storpublik på Sandgrundsudden som denna afton badade i strålande sol.

Och när publikomröstningen och juryarbetet var klart stod 21-åringe Marcus Erkenfjord med rötterna i Årjäng som vinnare, med egenskrivna låten Comfort.

- En låt om att man ska utmana sig själv, och våga ta sig förbi svårigheter, förklarade Marcus som deltagit i tävlingen en gång tidigare, 2012. Då gick han inte hela vägen. Nu kommer hans låt att ställas mot de övriga 25 lokala kanalernas vinnare och förhoppningsvis ta sig ända till riksfinalen. 

Husbandet under ledning av Stig Lindell, för kvällen förstärkt med sångaren Andreas Johnson bjöd i mellanakten på ett känslosamt tribute till nyligen bortgångne Sven-Erik Magnusson. Andreas spelade för övrigt på en gitarr som han fått ärva av Ingvar Karlsson.