FRIIDROTT

Mycket spring i Skara

1:40 min

Nationaldagen innebar att Skararacet i löpning avgörs på idrottsarenan i Istrums SK:s regi. Över sjuttio sprintlopp sprangs från tidig förmiddag till kvällen på de erkänt snabba banorna.

Nu blev det inga nya rekord men segraren på 100 m för män Tony Darkwah Hammarby IF sprang på personligt rekord med 10.38.

Tony var mycket nöjd med dagen och sitt personliga rekord.

- Det är fantastiska banor här i Skara man liksom flyter fram på dom. Det är en bra tid så här tidigt på säsongen, menade han också

Det var många härliga insatser bland löparna där deltagarna också var från våra nordiska grannar. 100 m för kvinnor vanns nämligen av Helene Rönningen från Norge med tiden 11.73. Hon vann också 200 m på tiden 24.26

På 200 m så vann favoriten Nil de Oliveira Spårvägen med tiden 21.51 dock en bit från banrekordet från 2013 på 20.63.

En av svensk friidrotts stora stjärnskott för några år sedan på sprintlöpning var ju Irene Ekelund Malmö AI som gjorde comeback i Skara efter flera långa skadeperioder. Hon sprang ett lopp på 100 m och sedan finalen på 200 m där hon ledde men orkade inte riktigt utan slutade femma med 24.95.

- Men det var skönt att jag inte kände av skadan. Nu får jag träna på och få upp snabbheten och orken, menade en nöjd Irene efter tävlingen.