Rekordresultat för Mariestad BoIS

0:57 min

Hockeyklubben Mariestad BoIS redovisade sitt bästa ekonomiska resultat någonsin när föreningen hade årsmöte. Förklaringarna var Mariestads framgångsrika säsong med flera slutspelsmatcher och att två egna produkter tagit steget upp i eliten.

504 000 kronor, alltså drygt en halv miljon kronor, gick Mariestad BoIS plus den gångna säsongen. Ett sånt praktresultat har klubben aldrig tidigare redovisat och tongångarna var rejält uppåt på årsmötet.

Vi har varit nära någon gång de senaste åren men jag kan tror inte vi har hamnat på en sån här hög siffra.

– Det är 2 till 300 000 mer än vad man vågar drömma om när man går in i en säsong.

Det finns två anledningar till den ekonomiska toppnoteringen. Dels att BoIS tog sig ända fram till det tredje slutspelsomgången vilket genererade publikintäkter på 240 000 kronor utöver budget.

Dels så rasslade det in 111 000 kronor i utbildningsbidrag för de båda stortalangerna Adam Werner och William Pethrus.

Målvakten Werner tillhör Färjestads organisation och var den gångna säsongen utlånad till Björklöven.

Backen Pethrus fick sitt genombrott när han var med och spelade upp Mora i SHL innan han gick över till Pantern i allsvenskan efter säsongen.

Det stora överskottet kommer välkommet då föreningen nu har ett starkt eget kapital vilket är ett framtida krav för att få spela i hockeyettan.

Trots att Mariestad BoIS nu gick plus drygt en halv miljon så kommer det inte blir någon storsatsning på nya spelare till nästa säsong.

– Vi kommer inte jobba utifrån att lägga pengar på etablerade spelare. Vi ligger ungefär på samma budget för A-laget säsongen 17/18 som 16/17.

När man går en halv miljon plus, är det champagne på årsmötet då?

– (skratt) Nej, det är det inte. Vi redovisar så klart med glädje men vi har jobbat ikapp ett underskott på 1,7 (miljoner red anm.) som vi hade för några år sen till det här så är det fortsatt att hålla koll på utgifterna och stärka inkomsterna, avslutar ordföranden Mikael Ericson.