Om dramaserien Cringe

”Cringe” är en skruvad humorserie som bygger på William Spetz och regissören Åsa Lindholms egna minnen från mellanstadiet. Idén till serien föddes under Spetz kritikerrosade föreställning på Scalateatern i Stockholm som Åsa regisserade. William Spetz har skrivit manus tillsammans med Åsa Lindholm och spelar också flera av rollerna - och han sjunger en poplåt i varje avsnitt!

Om Cringe säsong 2

I andra säsongen av den skruvande humorserien Cringe går kompisarna Lara och Ali i sexan och livet är ännu mer cringe.

De pratar med varandra om allt  - pinsamma föräldrar, läskiga alkisar, galna mattanter, störda bonusbrorsor, knäppa kuratorer... William Spetz har skrivit manus ihop med Åsa Lindholm och spelar också de flesta av rollerna i denna sex delar långa serie om mellanstadiets alla våndor och pinsamheter. Varje avsnitt avslutas med en nyskriven låt, framförd av William Spetz själv.

Cringe säsong  2 har premiär 8 juli 2018!

Dramatiker och regissör: Åsa Lindholm
Dramatiker och sång: William Spetz
Ljuddesign: Frida Englund
Ljudeffekter: Sven Philip
Musik: Andreas Grill

Producent: Jenny Bergman

I rollerna: Savannah Cowan, Kevin Waldermarsson, Frank Dorsin, Alicia Lindahl, Daria Stawarz, Laura Jonstoij Berg, Edvin Engström och William Spetz samt klass 5c från Grönkullaskolan i Rissne

Missa inte heller första säsongen av Cringe!

Om Cringe säsong 1

Lara och Ali är båda 11 år. De är bästa kompisar och berättar allt för varandra. Men de träffas aldrig IRL, istället pratar dom på facetime varje dag efter skolan. Det är liksom lättare att prata med någon som är långt bort och man vågar säga allt det där pinsamma som man inte vågar prata med sina andra kompisar om.

Det blir mycket prat om konstiga och pinsamma föräldrar, knasiga lärare, hemliga crushar och de fruktade SEXORNA. Vi följer med in i Laras och Alis fantasivärldar där vardagliga berättelser blir till storslagna actionfyllda dramer. Lite överdrivna kanske. Eller mycket…

Dramatiker och regissör: Åsa Lindholm
Dramatiker och sång: William Spetz
Producent: Lena Öberg
Ljuddesign: Frida Englund
Ljudeffekter: Sven Philip
Musik: Andreas Grill

I rollerna:
Savannah Cowan, Kevin Waldermarsson, Seluah, Fatima, Tiffany Kronlöf, Frank Dorsin, Alicia Lindahl, Maria Nohra och William Spetz.