RALLYCROSS

Timmy Hansen slutade femma i Norge

Timmy Hansen slutade på en femte plats vid säsongens sjätte VM-deltävling i rallycross som kördes i norska Hell. Hans lillebror Kevin Hansen tog sig för första gången den här säsongen till semifinal men där blev han utslagen och missade finalen.

Det var ett mindre mirakel att Timmy Hansen överhuvudtaget tog sig till final. Efter en hård sammanstötning med Petter Solberg i kvalet så dundrade Hansen in i betongvallen och bilen fick sig en rejäl smäll.

– Jag trodde att jag skulle tvingas byta om men jag såg glöden i ögonen hos mekanikerna, sa storebror Hansen till SVT Sport som tog sig som tolfte och sista ekipage till semifinal.

Hansens mekaniker lyckas med konststycket att få bilen i ordning och han stod i sista startled i semifinalen. Väl där svarade han för en fin uppkörning till tredje plats och lyckades ta sig till final.

Men där blev motståndet för tufft. Hansen satsade genom att ta jokern på första varvet men han hade aldrig någon pallkänning och fick nöja sig med en femte plats.

För lillebror Kevin Hansen så bröts den negativa trenden med fem raka semifinalbommar då han kvalade in till att stå i det andra startledet. Där tog dock det roliga slut för den här tävlingshelgen och han körde in som sista bil.

I totalställningen ligger Timmy Hansen på en fjärde plats med 102 poäng, lika många som teamkollegan Sébastian Loeb på femte plats. Leder gör Johan Kristoffersson, som även vann tävlingen i Norge, på 151 poäng. Kevin Hansen återfinns på tolfte plats med 48 poäng.