Kändistätt under Sveriges största välgörenhetsgolf

1:34 min

Sveriges största välgörenhetsgolftävling gick av stapeln i Mölndal under dagen. Kändisar och golfproffs mötte allmänheten till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

För tolfte året i rad arrangerades det som nu blivit Sveriges största välgörenhetsgolftävling i Mölndal utanför Göteborg – Barngolfen. I varje lag fanns fem deltagare; ett golfproffs, en kändis och tre personer som var sponsrade av ett företag. Pengarna går sedan till bland annat upplevelser för barnen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

– Det här är en form som företagen tycker är roligt och spännande, och bidrar genom att köpa in sig. Så de betalar för att vara med, säger Pernilla Warberg, projektledare för Barngolfen.

När insamlingen startade för över tio år sedan växte det snabbt, som lockade många artister och sponsrande företag.

– Och i år är vi uppe i över 2,5 miljon kronor, säger Pernilla Warberg.

Under dagen får barnen på sjukhuset besöka golfbanan där det uppträder artister. En av de kändisar som ställt upp för att glädja barnen är Lars-Åke Wilhelmsson, mer känd som Babsan.

– Jag har varit med något år nu och ställer upp på det här. Det är så jätteviktigt för barnen. Det är deras stora dag i dag kan man säga, säger Babsan, som inte spelar golf själv.

– Jag ska mest bara få leka med barnen!