AB Bostaden

Heimstaden vill bli bättre än Bostaden

1:32 min

Om bostadsbolaget Heimstaden får köpa 1600 lägenheter i Umeå vill företaget bli en snäppet bättre hyresvärd än nuvarande ägaren, AB Bostaden.

Bostadsbolaget Heimstaden har sitt säte i Malmö. Patrik Hall, som är vd, säger att man vill förvalta bostäderna i samma anda som nuvarande ägare, kommunala Bostaden.

Han säger dessutom att man vill bli snäppet bättre än Bostaden. Men han förstå att det kan finnas en oro bland de som nu bor i lägenheterna.

– Jag förstår att det är många hyresgäster som undrar vad förändringen kommer att innebära. Jag kan garantera att vi ska göra allt för att vi till och med ska bli ett snäpp bättre än vad det är idag, säger Patrik Hall.

På måndag (19/6) ska politikerna i kommunfullmäktige avgöra om Heimstaden får köpa fastigheterna på Mariehem och Carlshem med 1600 lägenheter för en miljard 155 miljoner kronor.

Politikerna i kommunstyreslen har redan sagt ja, alla utom Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Enligt vissa kritiska röster har affären inte annonserats ut öppet, utan lite mer bakom kulisserna. Detta påstående vill Patrik Hall inte kommentera. I sociala medier förekommer uppgifter om hyrestvister som Heimstaden varit inblandade i. De tvisterna tycker Patrik Hall skildras ensidigt.