Peg Parnevik ryter ifrån mot unga killars beteende

5:00 min

Peg Parnevik har inte bara fått sitt stora genombrott som artist. För P4 Gävleborg berättar hon om viljan att få unga personer att tro på sin dröm och lära sig att säga ifrån.

Peg Parneviks Sverigeturné startade på Schools Out i Söderhamn under onsdagen där en rekordpublik på 15 000 väntade.

Genom TV-serien Parneviks i TV3 har familjen Parnevik blivit kända ansikten i Sverige. 

Peg Parneviks musikintresse har speglats i programmet, men att det skulle leda till ett stort genombrott har förvånat henne:

– Det är helt sjukt. Jag har alltid gillat att skriva och vara kreativ, men att vi klarat det här på ett år är jag så tacksam för.

Singeln Ain't no saint har över 24 miljoner nedladdningar på musiktjänsten Spotify och det stora genombrottet har lett fram till att sommarens Sverigeturné nu står för dörren.

Med sitt nyvunna kändisskap ser Peg Parnevik det som en naturlig del att tycka till i frågor som engagerar i samhällsdebatten.

Ett exempel på det var när studenter skrev nedsättande kommentarer om kvinnor på plakat.

– Det stod typ: "Ikväll kommer inte era döttrar hem", och sådana grejer. Som en offentlig person så vill jag använda min röst när något händer som inte stämmer överens med mina värderingar. Det var för grovt. Det är så tråkigt eftersom det är den här generationen som tar över, säger hon.