Åsa blev uppsagd – förverkligade sin dröm

3:55 min

Efter ett helt arbetsliv som kontorist blev Åsa Myrberg, då 53, uppsagd med omedelbar verkan. Ramla ner i ett svart hål, eller förverkliga en dröm? Åsa valde det senare.

Det var 2013 som uppsägningen meddelades över telefon. Åsa Myrberg fick veta att företaget hon arbetade vid sedan många år tillbaka lagts ned och lokalen sålts. 

- En torsdagskväll klockan åtta ringde hon och sa: "Nu har jag sålt företaget och alla inventarier", så vill du ha något måste du hämta det innan klockan tolv. 

Åsa hade arbetat på företaget i 14 år och hade en hel del personliga ägodelar i lokalerna. Hon fick åka ditt mitt i natten för att samla ihop det som var hennes.

Dagen efter vaknade hon upp, 53 år gammal och arbetslös. Den närmaste månaden blev fylld med grubbel. Vad skulle hon göra nu?

För Åsa blev det en vändpunkt och en möjlighet att förverkliga en dröm som hon haft sedan över 20 år. Att arbeta med sitt största intresse, något hon aldrig trott skulle vara möjligt.

– Egentligen startade det med Instagram. Jag drev ett konto där med foton från mitt hem och en inredningstidning kontaktade mig och frågade om de fick göra ett reportage i vårat hus som vi renoverat. 

– Efter att de varit hos oss så fick jag frågan om jag vill börja blogga för tidningen och då gjorde jag det, berättar Åsa.

Det ena ledde till det andra och snart blev Åsa kontaktad av ett stort porslinsföretag som ville att hon skulle stajla och fotografera deras produkter i hennes egna hem. 

– Att jag blev av med jobbet är i dag en gåva! För jag hade nog aldrig vågat säga upp mig själv.

I dag är hon egenföretagare inom stajling, heminredning och fotografering och driver även en välbesökt blogg.