Trump: Jag utreds för att ha sparkat FBI-chefen

1:30 min

USA:s president Donald Trump bekräftade i dag att han utreds för beslutet att avskeda FBI-chefen James Comey.

Presidenten twittrar om utredningen som han på nytt kallar "häxjakt".

"Jag utreds för att att ha avskedat FBI-chefen av den man som sade att jag skulle avskeda FBI-chefen. Häxjakt", twittrade USA:s president Donald Trump på morgonen.

Det är oklart vem han syftar på, möjligen den biträdande justitieministern Rod Rosenstein. Eventuellt twittrar han om den så kallade särskilde åklagaren Robert Mueller som har mandat från justitiedepartementet att utreda allt han anser vara relevant i samband med administrationens kontakter med Ryssland.

Såväl presidenten som vicepresidenten Mike Pence har nu anlitat egna advokater, medan Robert Mueller rekryterat en grupp erfarna jurister till sin utredning.

En fråga för utredningen är om och i så fall hur presidenten försökt påverka delar av utredningen och om det eventuellt skulle kunna leda till hans fall.

Rapporteringen om utredningen dominerar amerikanska medier, men Donald Trump slår tillbaka via kortfattade tweets som varken han eller Vita Huset förklarar eller kommenterar.

I en annan tweet på morgonen skriver Trump att han når över hundra miljoner människor via sociala medier och att vad han kallar fake news media hatar att han kan gå runt dem, direkt till sina följare.

I går skrev Donald Trump att utredningarna om "påhittat" samarbete mellan Trumpkampanjen och Ryssland var den värsta häxjakten i amerikansk politisk historia och att den leds av dåliga och förvirrade personer.