STCC-succé för Johan Kristoffersson på Solvalla

4:05 min

Värmlänningen Johan Kristoffersson gjorde succé i lördagens STCC-tävlingar på Solvalla, med två segrar och en andraplats.

– Det känns otroligt bra, med allt strul som var innan. Jag var osäker fram till lunch när träningen började på fredagen, med tanke på att foten kom i kläm förra helgen. Så jag är jätteglad att jag kunde vara med, och att det inte hindrade i körningen, säger Johan Kristoffersson till Radiosporten.

I lördagens första heat startade Kristoffersson från fjärdepositionen, men körde snabbt upp sig och vann till slut stabilt. Två och en halv sekund före Robert Dahlgren.

Strax efter lunchtid kördes det andra heatet, där Johan Kristoffersson fick starta i pole position efter att ha varit snabbast i fredagens kval. Återigen blev det seger, även denna gång med Robert Dahlgren som tvåa. Nu var segermarginalen 1,5 sekunder.

I det tredje och sista heatet tog Dahlgren revansch och vann, med Kristoffersson på andra plats.

Inför lördagens tävlande låg Johan Kristoffersson trea i STCC-serien. Med de båda heatsegrarna har han klättrat förbi Fredrik Ekblom, upp på andra plats. Leder STCC-serien gör Robert Dahlgren.

Johan Kristoffersson har dock inte kört alla deltävlingar, eftersom han prioriterar rallycross när tävlingshelgerna krockar.

– Jag tog mest poäng av alla under helgen och ligger tvåa i mästerskapet, med tre race missade. Så vi kan inte vara annat än nöjda, säger han.

Robert Dahlgren toppar nu STCC-serien med 168 poäng, 19 före Johan Kristoffersson och 26 före Fredrik Ekblom. Nästa deltävling går i Falkenberg 9 juli, innan STCC-cirkusen kommer till Karlskoga i augusti.

I Rally X Nordic, som också kördes på Solvalla, vann värmlänningen Thomas Bryntesson supercar-finalen, närmast före Lukas Walfridsson. Bryntesson toppar också mästerskapet efter tre deltävlingar.