Bäddat för nytt publikrekord i Höljes

1:33 min

Det är en dryg vecka kvar tills Höljes invaderas av rallycrossentusiaster då det vankas VM-deltävling i dagarna tre. Finnskoga MKs ordförande Morgan Östlund tror på nytt publikrekord.

Förra året besökte 44 400 personer tävlingarna i Höljes, vilket var ett nytt publikrekord. Ett rekord som inte kommer att stå sig värst länge, det tror iallafall inte Finnskoga MKs ordförande Morgan Östlund. 

– Det är en helt fantastisk tillströmning av husvagnar, folk och publik som redan nu har anlänt och bor här redan. Jag har aldrig sett så många husvagnar runt rallycrossbanan, berättar han.

Morgan Östlund är övertygad att förra årets publikrekord kommer att slås. 

– Det är jag helt övertygad om. Det är den känslan vi har med de förfrågningar och den biljettförsäljning som vi har och med tillströmningen av husvagnar. Det kommer att bli ett publikrekord och det klarar vi av, säger han. 

I skuggan av den kommande folkfesten i norra Värmland så har oroliga röster höjts hur framtiden för VM-deltävlingen i Höljes ser ut. Organisationen bakom den nya rallycrossbanan i Tierp som kommer att färdigställas under nästa år hymlar inte med att de gärna skulle se att VM-deltävlingarna förläggs där.

– Jag kan inte oroa mig för det förrän vi får ett mer skarpt läge. Vi jobbar på att utveckla den här anläggningen och tycker de att den här tillräckligt bra och väljer en annan arrangör, då är det bara så. Då är vi inte nog bra. För tillfället jobbar vi med att utveckla anläggningen, sen får andra bestämma vart det ska köras, säger Morgan Östlund.