Avslag ger mindre möjlighet att kartlägga tillgänglighet

0:46 min

Funktionsrätt Värmland och Visit Värmland ansökte under våren om ekonomiskt stöd för att kunna kartlägga tillgängligheten bland stugor och semesteranläggningar i länet. Men de fick avslag, och därmed blir möjligheterna mer begränsade.

Det kan vara svårt att hitta en tillgänglig semesterstuga om man har en funktionsvariation. Därför lämnade föreningen Funktionsrätt Värmland och Visit Värmland under våren in en ansökan om ekonomiskt stöd till allmänna arvsfonden, men förra veckan blev det avslag.

Pengarna skulle bland annat användas till att kartlägga tillgängligheten bland stugor och semesteranläggningar, vilket kan vara svårt att finna om man man har en funktionsvariation.

– Dels hade vi kunnat göra inventeringar på anläggningar ute i Värmland, och få in dem i den nationella tillgänglighetsdatabasen. Det hade blivit ett mycket större grepp, och vi hade kunnat erbjuda mer handfast hjälp, säger Jonas Jacobsson, vd på Visit Värmland. 

Nu kan man inte göra lika mycket, säger han:

–  Men det vi kommer att göra är att se över på vår webb, hur vi kan få in mer information och göra det mer sökbart för personer med funktionsvariationer, säger han.