De hemliga avtalen: Landstinget fortsätter betala ett år till

I höst löper anställningsavtalet mellan Lena Thelin och Landstinget Västernorrland ut, men fakturorna kommer att fortsätta trilla in minst ett år till.

Den 27 augusti i år slutar den tidigare personaldirektören Lena Thelin sin anställning hos Landstinget Västernorrland. Det trots att hon i redan över ett år har haft ett annat heltidsjobb.

När anställningen tar slut i höst så har Lena Thelin fått lön på 69 300 kronor i månaden i 30 månader utan att arbeta. Allt detta är överenskommet i det avtal som landstinget gömde undan och som P4 Västernorrland avslöjade för en månad sedan.

Men förutom löneutbetalningarna så betalar landstinget även hennes 3-åriga utbildning hos Gestaltakademin och därifrån fortsätter fakturorna att komma i ytterligare ett år. Inte förrän våren 2018 avslutas utbildningen.

Landstinget betalar kursavgiften som är 75 000 kronor per år, en anmälningsavgift på 2 500 kronor, mat och logi för 72 000 - 144 000 kronor beroende på vald boendestandard, samt litteratur och resor till och från utbildningen.