Sundsvall Hockey lägger ner A-laget

4:10 min

Sundsvall Hockey har beslutat att lägga ned herrlaget och dra sig ur hockeyettan. Planen är att ha ett lag i seriespel säsongen 2018-2019.

Sundvall, som spelat 15 säsonger i hockeyallsvenskan, har den senaste tiden haft ekonomiska problem. De har nu blivit så stora att man inte klarar de ekonomiska kraven för en licens.

– Det har kulminerat sista veckan. Vi har hållit på i två år och tragglat på med underskott. Under det allsvenska året drog vi på oss en hel del, konstaterar klubbchefen Stefan Lindqvist.  

Under det allsvenska året drog vi på oss en hel del.

Trots tidigare åtgärder som att dra sig ur SDHL med damlaget, minska antalet tjänster på kansliet och en rejäl sänkning av budgeten för herrarnas A-lag, har klubben fortfarande ett akut ekonomiskt läge. Man har därför kommit överens med Skatteverket om en avbetalningsplan av skulderna.

– Vi tycker nu att vi också bör lägga ner herrarna för att säkerställa vår betalningsförmåga i framtiden. Vi vill ta vårt ansvar och göra de åtgärder vi kan. Det var nödvändigt, säger klubbchefen Stefan Lindqvist. 

Sundsvalls Hockey beräknar att minska kostnaderna med 6 miljoner kronor jämfört med förra säsongen med de här åtgärderna.

– Spelarna måste leta nya lag. Det är en bransch där det kan svänga ganska snabbt. Det är olyckligt och jättetråkigt, säger Stefan Lindqvist.

Kommande säsong behåller klubben skridskoskolan för de allra yngsta upp till det äldsta juniorlaget J20, och man planerar att ta in nya elever till hösten på ishockeygymnasiet.