Helena Sahlén Folke

Här är poddarna du inte får missa sommaren 2017

Även i år innebär sommaren att vi släpper ett gäng kortare serier som podd, samtidigt som en del gamla favoriter återuppstår. Allt detta är lätt att missa när vardagen, och därmed lyssningsvanorna, förändras. Här har du sommarpoddarna du inte får missa i år!

Cringe (xml)
Drama för unga bjuder på en komisk och skruvad dramaserie om 11-åringarna Ali och Lara. Av och med William Spetz.

Husesyn med Ulla Skoog (xml)
Ulla Skoog har bott på 43 olika ställen och hon har lärt sig om byggnadsvård den hårda vägen. Nu besöker hon husen som är värda att bevara. Startar 30 juni.

De hemtrevliga (xml)
Kan man ha fyra soffor i vardagsrummet? Blir det ett halvt hem efter skilsmässan? De hemtrevliga är en sommarserie i fyra delar om hem, möblernas plats, sakernas betydelse och inomhusmänniskan i oss alla. Av Katarina Wikars och Lise Indahl. Startar 28 juli.

Anna Blomberg i P4 (xml)
Humorprogrammet med koll på dagsaktuella tillställningar runt om i landet. Alla röster görs av Anna själv. Varje torsdag och fredag förmiddag fram till den 18 augusti.

Rockmat i P4 (xml)
Rock och mat, det är ju en oslagbar kombination. I programserien Rockmat i P4 reser journalisten, och kocken, Anders Tengner, världen runt för att laga mat tillsammans med fem av våra allra största rockikoner.

Oförnuft och känsla (xml)
Helena von Zweigbergk är tillbaka med sitt program om de enkla lösningarnas oändliga svårigheter. 

Sommarmat med Bergenströms (xml)
Anna och Fanny Bergenström, mor och dotter, är tillbaka med nya avsnitt om konsten att laga enkel och hållbar mat för ett sommarkök, plockmat som brokig mosaik men också om familjehistoria.

Känsligt läge (xml)
Den här sommaren undersöker Klara Zimmergren känsliga situationer som kan uppstå i släktrelationer. Vad gör du när svärmor vill demonstrera hur du på bästa sätt ammar ditt barn? Går det att säga upp relationen med en släkting? 

I lagens namn (xml)
Ett aktuellt krimprogram med både spänning och djup om brottslighet och rättsväsende. Denna säsong med Martin Wicklin. 

Till sängs i kulturen (xml)
Även denna sommar analyserar sexologen Malena Ivarsson med programledaren Samanda Ekman, fiktiva pars relationer - som om de hade varit ett riktigt par.

Funk i P1 (xml)
Funk i P1 är tillbaka med berättelser om hur både livet och samhället funkar eller kanske inte funkar om du har någon form av funktionsvariation*. 

Allvarligt talat (xml)
Denna sommar är det författaren David Lagercrantz och konstnären och dramatikern Marianne Lindberg de Geer som svarar på lyssnarnas frågor utifrån sina personliga tankar och erfarenheter.